Slaapproblemen
SpanningsklachtenSlapen kun je leren!
Je leert technieken om eenvoudig en doeltreffend de slaap te vatten, verkrijgt kennis over de achtergrond van de slaap en krijgt methoden aangereikt om de overgang tussen de drukke dag en de rust van de nacht te bevorderen.Technieken die je leert zijn o.a.
- Ontspanningstechnieken voor overdag die je helpen om je fysieke en mentale activiteit te verminderen. Het is belangrijk om overdag meer te ontspannen waardoor je s’nachts beter gaat slapen.
- Natuurlijke ademtechnieken die je helpen om het natuurlijke rustige ademritme te herstellen.
- Daarnaast leer je zgn. “mini Moves”, kleine, zachte lichamelijke bewegingen en ademtechnieken die je in je eigen bed kunt doen om makkelijker in te slapen maar ook wanneer je tijdens de nacht wakker wordt om de slaap weer te hervatten.
Een goede nachtrust, lekker slapen en gezond weer opstaan is de basis van een gelukkig leven!
Voor meer informatie: zie www.soundersleep.com
Ongeveer 5% van de volwassenen slaapt regelmatig slecht (minstens tweemaal per week), 15% slaapt af en toe slecht (minder dan tweemaal per week). Vrouwen hebben ongeveer tweemaal zo vaak last van slaapproblemen dan mannen. Slaapproblemen komen veel voor en komen vaker voor met het stijgen van de leeftijd.
De voornaamste klachten zijn: moeite met inslapen, niet doorslapen of niet uitgerust zijn na de slaap. Mensen die last hebben van slaapproblemen liggen doorgaans uren wakker, liggen te draaien, te piekeren en wat ze ook doen ze komen slecht in slaap. De volgende dag ben je dan ook erg moe, snel prikkelbaar en versuft. De meest voorkomende oorzaken zijn psychische en sociale problemen, een ongezonde leefwijze en chronische lichamelijke aandoeningen.